Arctica, ekologisk äppelpaj och vaniljvisp. Kanel gör det vackrare. |
Jag har nog snart lärt mig utantill hur man gör pajen. Äpplen i små klyftor. Maskhål och annat otrevligt skärs bort, men skalet kan vara kvar. Sockra och kanela lätt över. Blanda hälften vetemjöl, hälften havregryn. Tillsätt finfördelat kallt smör och mer socker. Strö över äpplena. In i ugnen en halvtimme på cirka 225 grader.
Sen är det bara att mumsa i sig!
Men jösses, har du tröttnat på äppelpaj?! Det som är så gott. Då förstår jag att du verkligen måst eätit myyycket äppelpaj. :-)
SvaraRaderaPetra, det har jag. Och även min familj har beklagat sig! Och som grädde på moset så har vi nu hittat ett sjunde äppelträd! Att äta direkt från träden har jag dock inte tröttnat på! :) /HH
SvaraRaderaTips, gör äppeldricka av äpplena. Det brukar jag göra då kan man njuta av äpplena hela vintern! Du kan även torka äppelskivor och ha som chips, mums!
SvaraRaderaMia, idag har jag minsann följt ditt råd delvis! Snart visar jag hur det blev. :) Och mer lär det bli!
SvaraRadera