2012-02-16

Virkad puff (för)varar bäst


Vårt vardagsrum pryds för tillfället av tre nytillverkade sittpuffar. Den första puffen som jag virkade, aka tefatet, uppskattas mest av lilla dottern som gärna sitter på den. De två andra njuter jag mest av själv, tror jag. Och inte bara för att de är så fina. Se bara mitt trolleri! 


När jag hade kommit så långt som bilden ovan visar trodde jag att det skulle bli en korg. Här ser man tydligt att döttrarna har haft en del kläder i rosa toner. Härligt att virka av gamla trasiga t-shirtar och tights!


Men ser man på, det bidde ett lock till en korg jag hade sedan tidigare! Men vadå sittpuff?


Jo, inuti korgen lades en tygkasse med utslitna plagg, redo att klippas till trasor. Samt ytterligare en kasse med spillbitarna som inte kan klippas mer. Och vips var stoppningen klar!


Den nya skapelsen placeras med fördel i soffan så att man lätt kommer åt innehållet. när man bli sugen på att klippa nya nystan.


Eller så placeras puffarna på varandra. 


Och när man har trasorna så lättillgängligt kan det ju hända att man råkar virka en puff till i bara farten!

Nu kan jag faktiskt njuta av synen av tre stycken puffar staplade på varandra. Och fler är på gång! Tyvärr blir puffarna plattare och plattare i takt med att materialbristen förvärras. :-) Men då är lösningen denna: 


Lägg över innehållet i en av puffarna i den andra. Nu har du två tomma lock och en välfylld puff. Sätt ett av locken på puffen.

Och avsluta med att sätta på ytterligare ett. Borta!

Det är fantastiskt trevligt att klippa ner gamla fula kläder med tvivelaktiga användarmöjligheter och trolla fram virkverk av dem. Man gör ju faktiskt en insats för miljön också, icke att förglömma.

6 kommentarer:

 1. Så himla smarta puffar och snygga är de också.
  Gillar verkligen länken till Naturskyddsföreningen, återbruk ÄR bara så bra!! :)

  SvaraRadera
 2. vilka fina puffar, härliga färger.

  SvaraRadera
 3. Suveränt! Snygga färger och smart ide! Gillar det verkligen! Hur breda bitar klipper du kläderna i? Har lagt undan en del gamla kläder men tvekar med saxen i högsta högg.

  SvaraRadera
 4. Ta det mest hopplösa plagget du har. Klipp bort sömmarna och, beroende på kvalitet och önskad tjocklek klipper du 1-2 cm breda remsor. Jag har provat mig fram för att få in känslan för vad som blir bra. Virknål, armstyrka, kvalitet är några av parametrarna man får ta hänsyn till. Tunn trikå är min favorit. Den rullar sig till tunn tråd.

  SvaraRadera
 5. Åh,såna puffar har jag sätt i hemma butikerna. Jag är helt kär i dem. Dina var mer praktiska då man även kan använda dem till förvaringsutrymme :)

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...