2012-05-19

Börja blogga kanske?


Jag vill verkligen lära mig mer om det mesta. Under det senaste året har jag bott i bloggvärlden en hel del. Så trevligt det är! Det blir bara bättre och bättre dessutom. Efter ett tag hittar man de bloggar som inspirerar mest, man hittar sina likar och sådana som man gärna skulle vara som. Ibland tror jag att man till och med hittar sig själv! 

Från Stavanger, funnen på loppis.
Hej bloggvärlden, jag trivs här! Och jag bloggar om sånt som jag tycker om, med fokus på skapande och kreativitet. I all enkelhet.

I detta inlägg vill jag puffa för det kravlösa bloggandet! Skulle du kanske vilja börja blogga i alla enkelhet? Gör så här, till exempel:

Alla kan blogga, om vad som helst!

- Fundera ut namn på bloggen och lite om vad du tror att den kommer att handla om
- Skaffa en gmail mail.google.com/
- Gå till blogger.com och börja blogga! 

Bloggosfären också!
Det behöver inte vara svårare än Facebook. I början kan man unna sig att vara nybörjare. Och det kan man fortsätta med så länge man vill! Jag trivs väldigt bra med den här ordningen när jag bloggar: 


- Hitta ett spännande material eller lust att skapa
- Fundera på vad man kan göra
- Kanske googla på "pyssel med korkskruv" om inspirationen inte finns där
- Skapa, leka, testa sig fram
- Skratta åt misslyckanden och glädjas åt framsteg
- Fota med smartfonen under vägen
- Koppla smartfonen till datorn
- Kolla om det finns några foton att skriva om
- Skriva och ha skoj
- Trycka på publicera och tänka att det duger, för det är frivilligt att besöka bloggen. 
- Gå tillbaka till gamla inlägg och se vad som har förändrats med tiden och hur.

För mig är bloggandet det sista steget i processen. Det är som efterrätten i en trerättersmeny, chokladbiten till kaffet, pricken över i och det är något som jag längtar efter - att sitta och skriva, fundera och bara låta tankar och fingrar jobba. Egentid!


I början ville jag föra en ytterst anonym tillvaro i bloggosfären. Bloggen fanns bara där för mig. Nu luckras det upp mer och mer och jag har blivit mer social i bloggosfären, börjat kommentera hos andra då och då. Deltagit i stafett och utmaningar. Och fler och fler vet vem det är som står bakom bloggen. Och nu ska jag alltså försöka mig på att ha en sommarutmaning. I min värld är det ok att misslyckas, men jag vill gärna få till en trevlig sommarutmaning. Garantier finns inte - det blir som det blir!

Marimekko
Jag fortsätter att göra sådant som jag mår bra av, till exempel gå på loppis och lära mig mer på området. Fotona i detta inlägg visar några saker som bidragit till mitt välmående den senaste veckan.


Och jag är väldigt stolt över mig själv. Faktiskt! Och gillar du inte mig eller det jag gör. Tja, hitta något du gillar bättre i så fall. :-) 

Något av det finaste med bloggandet är nog ändå att få höra att någon har blivit inspirerad. Men det är inget jag räknar med. Jag gör det för min egen skull först och främst. Vad gör du? 

13 kommentarer:

 1. Fina bilder! Men varför är det bra att ha en gmail?

  SvaraRadera
 2. Jättebra bild, den nedersta med texten! Kan man få låna?

  SvaraRadera
 3. Tack du ensamma mamma! Jag trodde att man måste ha gmail till blogspot. Jag kanske har helt fel?!! Tack för frågan, svaret har jag inte. Vet du?

  Och Piedra, använd den gärna, sprid den! Vi kan väl låta alla som vill fundra kring den?!! Och jag har snott citatet från en Elvis-låt utan att fråga. :)

  Jag gillar verkligen att vakna till nya kommentarer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bloggar med vanlig hotmail. Nema problema!

   Radera
 4. Tack! Ytterligare ett skäl att trivas i bloggosfären - all hjälp man kan få!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig. Jag gör det också för egen skull i första hand, men kunde aldrig ana att det skulle ge så mycket att få kommentarer.

  SvaraRadera
 6. Ja vad gör jag?
  Just nu uppskattar jag att din blogg är avslappnad, spontan.
  Under tiden då min blogg var mer aktiv tröttnade jag en del på allt det präktiga, klämkäcka i bloggvärlden, att man bara klappar varandra på axeln och att jakten på antalet besök var det viktigaste för så många.
  För mig var/är det kravlösa viktigast och att kunna lägga bloggen på vänt när det passar mig är höjden av kravlöshet.

  SvaraRadera
 7. Tack för inspirerande läsning och svar på hur man går till väga för att blogga. Blir taggad och inspirerad./Åsa Lindmo

  SvaraRadera
 8. Åh vilket härligt och positivt inlägg! Jag funderar ofta på varför jag bloggar. Det är nog dels en dagbok över mina egna alster, dels så är det en inspirationskälla för mig själv (ja, jag inspireras av mig själv, haha!). Dels är det ett enklare sätt att hålla reda på andra bloggar, inspireras av andra och få massa nya och härliga kontakter. Och sen blir jag ju så fasligt glad för kommentarer och allt utbyte man får av andra bloggare. Och så vill jag inspirera, det vill jag verkligen. Som du säger är det de bästa kommentarerna, när andra inspireras. Tja, och så är det en verklighetsflykt där jag kan glömma allt annat. Min blogg är viktig, fast aldrig så viktig att jag känner att jag måste blogga. Den får aldrig vara ett krav eller kännas som ett måste, då har jag hamnat fel i tankarna och låter den vara några dagar tills jag känner annorlunda.

  SvaraRadera
 9. Jag blir rörd! Vissa kommentarer bär man med sig länge. Tack för att ni tar er tid att berätta och kommentera här. Tack! :)

  SvaraRadera
 10. Sagt och gjort nu har jag en blogg ska bara lära mig datorn:-) Gjorde ett nytt försök att lägga till min barnpall vet inte riktigt hur det gick du kan väl ta bort de andra.

  SvaraRadera
 11. Ojdå var vist inte färdig med inlägget de kommer i kväll:-)

  SvaraRadera
 12. Så fantastiskt roligt att höra Åsa! Ta dig tid, ingen bråska och det blir som det blir! Superskoj!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...