2012-02-08

Göra lumpen!


Jo, det är ju så att jag har börjat göra lumpen på allvar nu! Se bara här! Det är inte omöjligt att någon minns att jag har virkat några mattor tidigare. Och att jag sen virkade en av gamla trasor. Den tredje virkade mattan har nu följts av en fjärde, även den av gamla utslitna kläder (alltså sådana som inte kan användas av någon annan igen...). 


Och genom att virka ihop dessa två, stoppa i en gigantisk ikeakudde som fått ett nytt, runt fodral i indisk bomull, har jag nu fått till en stor golvkudde. Rosa toner på ena sidan och gråblå på andra. Bara att välja vad som ska exponeras. 

 Golvkudde? Sittpuff? Eller som mannen sa:
- Åh, ett tefat...

Han uppskattar ju verkligen mitt skapande... Eller? :-) Jaja, vill man kan man sätta ihop delarna med lite mer finess. Och vill man inte njuter man av att det är som det är.

En av finesserna med att virka är ju att man ofta kan repa upp det hela och göra om en del, eller allt. Se bara vad jag har här:


Har man en garderob som bör rensas ur kan man roa sig med att klippa trasor framför dumburken i stället för att virka. Det är riktigt inspirerande att ha en laddning fina nystan att låta sig inspireras av. Fortsättning följer!

6 kommentarer:

 1. Kanonfin!!

  Dax att sitta några kvällar och klippa trasor här också..har en bra bit kvar att virka på min blivande golvkudde.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Jag samlar fortfarande mod inför "Den Stora Garderobsrensningen" ;)
  Finfin golvkudde!

  SvaraRadera
 3. Jag är rädd att mina utslitna plagg är slut snart. Jag har ännu bättre på gång Skönt att tömma och skapa nytt i stället!

  SvaraRadera
 4. Jag har bättre lumppuffar på gång, skulle det stå! HH :)

  SvaraRadera
 5. Det var ett jättefint tefat! :P Får sån lust att pröva själv... har nyligen lärt mig virka, så det vore ju inte helt omöjligt! Sen är det ju tyvärr så att inredningen är hemma är av en stil som kanske inte går så väldans väl ihop med multifärgade fluffiga myskuddar. =(

  SvaraRadera
 6. Fanny, det är verkligen inte svårt. Hade de varit det hade jag inte lyckats alls! Och i inredning är allt tillåtet om man gillar det. Gör vad du känner för och se hur det blir vettja! ;-)

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...