2012-10-15

Var sak på sin plats

Här kan ni beundra något som det här hemmet har behövt sedan vi flyttade in - en ny verktygstavla! Jaha, tänker ni, det ser väl inte så spännande ut. Men, det är det. För oss i alla fall. Ser ni vad vi har använt att sätta upp verktygen på? Det är en skåplucka som vi har kvar sedan köksrenoveringen och som har tjänat som hyllplan i förrådet ett tag! Ett hål fanns redan, där knoppen hade suttit, perfekt! Och nu har en massa udda saker fått sin alldeles egna återbrukade plats.

Skiftnyckeln hänger på en sked som jag böjde under Sommarutmaningens bestickstema, men som aldrig blev en fungerande krok då. Två hemmagjorda märlor håller skedkroken på plats. Polygripen hänger på en liten vinkel från IKEA-möbler tror jag.

Det morakniven sitter i vet ingen av oss varifrån det kommer. Den lilla skiftnyckeln ligger på en magnet från det gamla köket.

Tumstocken har fått plats mellan två gamla bänkskivehållare i plast.

En krok hamnade till vårt stora förtret på fel plats, men ett pepparkakshjärta är väl alltid rätt att ha framme? :)

Mejselsatsen köpte vi på Jula för 49:-. Mejslarna verkar var ok, men upphängningsanordningen behövde några extra skruvar för att sitta uppe. Och en bit ovanför sitter en hylsnyckelsats.

Jag avslutade projekt verktygstavla med att hänga upp ett sparat skosnöre med gem på mellan gångjärnen för att göra en variant på en hennihenni-anslagstavla.

Länge trodde jag att jag inte skulle ha något bidrag till Återbruksutmaningen, men nog har jag väl lyckats skapligt (med hjälp av min man visserligen) även denna vecka? Och dessutom blev förrådet någorlunda inventerat. Tyvärr blev det inte speciellt rosa, men jag lovar att återkomma med något rosa om jag kan. Och så tänker jag fixa konturer till verktygen på tavlan. Rosa tapeter skulle kunna bli snyggt!

Ett rosa bidrag har Klockarbarn redan visat upp, och fler lär det bli under dagen. Kolla veckans bidrag här!

11 kommentarer:

 1. Helt suveränt! Smarta lösningar, återbruk och snyggt. Allt i ett helt enkelt.

  SvaraRadera
 2. Galet roliga och smarta lösningar!

  SvaraRadera

 3. Rosa eller inte. I vilket fall var det smart återbruk

  SvaraRadera
 4. Smart! Det är ju ingen sport att gå och köpa allsköns färdiga krokar och andra upphängningsanordningar! Här har hjärncellerna fått motionera i stället! Antagligen jättenyttigt!

  SvaraRadera
 5. Supersmart ju!
  Om du ids någon gång så kan du ju alltid plocka ner verktygen och måla rosa inunder (kan ju passa som fond till alla verktygen om man nu vill vara lite könsrollsgränsöverskridande, vilket jag alltid tycker att man ska vara om man kan). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska nog fixa det någon dag. Synd att inte ta chansen att pyssla mera!

   Radera
 6. Tack för alla kommentarerna! Med denna tavla på plats blir det mycket enklare att pyssla!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...