2012-03-12

En bild av lycka


Här är en bild på lite av det jag hittade på under februari. Det tycks som att enklare dagispyssel och symaskinen roat mig mest. Och oj vad jag njuter, under tiden och efteråt när jag kan blogga om det!

På tal om att njuta:


I en medlemstidning som kallas LM hittade jag dessa fem punkter. Jag menar nog att mitt bloggande bidrar till ett bättre mående enligt dessa punkter! Fast i mitt fall blir det kanske:

- Tacksamhet: Jag är tacksam varje dag som jag har skapat för att jag har ägnat kvalitetstid åt mig själv, för det jag kan skapa/tillverka, för de framsteg jag gör, för allt det vackra jag ser och för att jag har möjlighet att reflektera över det i bloggen. Bland annat!

- Dagbok: Ja, det är ju bloggen som är min fina kreativa dagbok, där lite allt möjligt annat smyger sig in då och då.

- En sak i taget: Tja, jag har gärna många projekt på gång. Men när jag hittat något som motiverar och inspirerar mig, då är det bara det som gäller. Men jag kan bli bättre på att avsluta, helt klart. Jag har möjlighet att (för borde är ett otäckt ord!) se över mina UFOs!

- Motionera: Eh, jag motionerar gärna på diverse loppisar. Och till dem! Det är en bra anledning att ta sig ut. Därtill kommer pysslandet i kolonin och vanligt trädgårdsarbete, helt klart! Inte konstigt att så många stugor fått namnet Lyckan! ;-)

- Meditation: Jag hävdar med bestämdhet att virka, sy, klippa trasor etc är en utmärkt form av meditation! På samma sätt fungerar trädgårdsarbete - det är helt underbart att leta kirskål! Och att gå på loppisar är verkligen en för mig fungerande metod att enbart ägna mina tankar åt det som finns där och vad man skulle kunna göra med det. En meditativ kreativitetsdopning!

Hur tänker du om dessa punkter?

1 kommentar:

  1. Första gången jag besöker din blogg. Och oj va mycket fint. Och va mycket roligt pyssel :) Mycket inspirerande! :)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...