2012-04-23

Återbruksutmaningen: Inget nytt och lite nytt


Jag brukar ju återbruka, så att delta i Klockarbarns återbruksutmaning har hittills inte varit svårare än att göra ett helt vanligt inlägg. Men nu inser jag att antingen har jag inte skapat den senaste veckan. Eller så har jag ägnat mig mest åt nytt? Eller koloni? Eller diverse funderingar kring livsval? Eller har jag kanske inte dokumenterat det jag har gjort? Eller så har jag blivit för kräsen och tycker att det jag har gjort inte duger för att visa upp...


Den här fotoramen till exempel. En klocka som låg i högen med saker som ska till återvinningen räddades indirekt av Borgmästaren som visade sin variant i måndags. Kul att fixa en annorlunda fotoram av något trasigt! Och ett av alla de fotona jag lät framkalla för några veckor sedan ligger inte längre kvar i högen... :-)

Men, det är ju liksom inget nytänk...


Sen insåg jag att jag har klippt och sytt en IKEA-handduk, modell extra large, så att den numera är tre mer lagom stora handdukar. Jag gillar frottén och mönstret, så jag är ganska nöjd med att den nu passar familjens behov bättre. Och banden som man klipper bort från kläder funkade som hank. Återbruk, ja visst! 

Men, det är ju inget kul att visa upp...


Jag tror att jag avslutar detta inlägg med betong i alla fall, trots att jag köpt 25 kg ny finbetong för nästan 50 kronor... Utanför har jag nämligen en ofotad kollektion av oinspekterade betongverk på tork. Gissa vad jag har använt att gjuta i! Rätt gissat (sa barnteveprogramledaren)! Formarna är engångsförpackningar i plast som jag har kombinerat på olika sätt. Jag ser fram emot att se hur det blev! 

Men, det är ju knappt återbruk, och det finns ju inget att visa heller ännu...

Men vi ni vad, jag ser fram emot att se vad alla andra återbrukare har hittat på. Säkert jätteroliga saker! Mot Omgång 5, och mot nya utmaningar! 

Och mot förmodan tycker jag ändå att jag fick till det någorlunda. Det är som det är och det blir som det blir, och det är jag ju faktiskt ganska stolt över! 

3 kommentarer:

  1. Nu sticker jag ut näsan lite: Det mesta är ju inte nytänk och de flesta gör varianter på sånt de redan sett. Det gör jag också. Det är ju också det som är så roligt. Att lika idéer blir så olika. Allt måste inte vara nytänk för att vara värt att visa upp. Det du gör duger absolut.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! ;-) Och jag gillar din näsa! :-)

    SvaraRadera
  3. Ha ha! Jag bar in en stege från ladugården, that´s it! Du har ju gjort massor! Du har även inspirerat mig igen!!! Har massa planer inför sommarens projekt. Vi lagar och gjuter stallgolvet varje sommar... gissa vem som ska vara beredd med olika burkar och leka med betong!? ;)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...