2012-06-14

Lite mycke nu

Jag har visst överansträngt mig lite på sistone, har lite för många järn i elden. Då är det viktigt att inte köra på utan att stanna upp och göra sådant som ger energi och lugn. Blogga till exempel!


Igår fick jag dessutom chansen att göra något som jag nog alltid har uppskattat väldigt mycket; en tur på cykeln. Flera mil i fantastiskt landskap och med ett fantastiskt sällskap. Min man. :-) Att susa fram i naturen, stanna då och då för att fota och sedan redigera dem i lugn och ro, det är meditativt och välgörande. Här kommer några bilder:Något av det bästa med denna cykeltur var ändå att min kropp höll och det lovar gott. När jag märkte av problem med bäckenet kunde jag göra lite justeringar och sedan var det fritt fram igen.


En annan sak som gör gott när livet har ett för högt tempo är att virka. Den vänstra grytlappen var bara blå först, men alldeles för tunn. I stället för att göra om den helt testade jag att virka in lite gult påslakan. Det var riktigt trevligt. Den högra är bara virkad med fasta maskor. Även om det är väldigt enkelt att virka, märker jag att resultatet blir bättre och bättre ändå. Och att jag för varje varv mår bättre och bättre! :-)

Sånt som jag måste prioritera bort just finns också. Jag är inte så aktiv i bloggosfären och i min sommarutmaning som jag hade velat. Där har jag tack och lov haft detta i åtanke när jag planerade sommarutmaningen så att den faktiskt klarar sig bra ändå - med er hjälp! Roligt att fler vill vara med!

I detta blogglugn trivs jag bäst på morgonen med kaffet. Hur trivs du bäst?

4 kommentarer:

 1. Härlig cykeltur och foto. Fina närbilder med olika strukturer som mönster som går att använda i skapande form :)

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du lyssnar på kroppen! Vackra bilder också.

  Jag trivs bäst när jag är närvarande, oavsett vad jag gör. Men enkalst är det när jag är med dottern, när jag skapar eller är ute i naturen. Helst alla tre samtidigt som här http://evaslevapysslar.blogspot.se/2012/04/vilken-harlig-dag.html

  Men en god kopp kaffe i stillhet på morgonen. Det kan jag ofta sakna :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder.

  Kvällen är min tid. Mellan 21 och 23, det är min tid på dagen. (Gärna ännu längre om jag inte ska upp på morgonen.) Då har ungarna lagts sig och i de flesta fall även Maken. Då skapar jag i lugn och ro. Om jag syr på dagen går det oftast i rasande fart och det finns inte lika mycket tid för reflektioner. När jag blir pensionär kommer jag aldrig att gå och lägga mig föra midnatt, eller kliva upp före 8. :-)

  SvaraRadera
 4. Idag trivdes jag extra bra när jag bytte tyg och pratade strunt med en fin vän :)
  Grytlappen till vänster blev kalas!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...