2012-09-17

Den finaste gåvan... är att få ge!

"Den finaste gåvan man kan ge, är att ge någon annan möjligheten att få ge." Jag tror att det var så en av gästerna under helgens kalasande uttryckte sig. Och så förvandlades jag, i den filosofiska diskussionen som några av gästerna förde från kommunist till buddist... Hedrande. Hoppas jag! :-)

Jag hade bjudit in vänner (för första gången på 10 år!) till en liten fest. Det var liksom dags att bjuda igen nu. I kalasinbjudan skrev jag att jag som present önskade mig hemmagjorda saker eller saker från loppis eller förråd. Och gästerna hade hörsammat denna önskan på ett imponerande sätt!

Titta vad jag fick! Bland annat. :-) Saker i all ära, men att få dessa av mina vänner utvalda saker känns ju extra roligt!

Sen har jag också haft möjlighet att få ge på ett annat sätt och jag blir riktigt generad av de tack jag får. Det är stort!

Jag har då och då besökt en loppis som drivs av en förening som jobbar mot hemlöshet genom att stödja de som har det värst av alla... Loppisen är inte speciellt bra, den är tämligen ny och därmed föga känd och inarbetad. De har det lite tufft på många sätt och hotas titt och tätt med vräkning. :-(

Där har jag i alla fall bland annat hittat stora härliga bonader som jag behövde leta länge för att hitta bland allt annat. Jag skulle själv inte kunna använda alla bonaderna, men jag köpte dem ändå för att det kändes som att jag skulle kunna sälja dem vidare. Tanken var att de pengar auktionerna gav ska skänkas till föreningen, för annars känns det ju som att ta från de fattiga och ge till de rika... Det blir en riktig win-win i stället. Och jag har så roligt när jag försöker att sälja dem vidare. De som budar på auktionerna vet att pengarna går till föreningen och att de därmed bidrar till välgörenhet. Och de kan känna sig extra glada och stolta eftersom de också har fått ge!Hittills har jag lämnat över 660:- till föreningen och de senaste auktionerna har inbringat ytterligare 550:-! (Plus det jag köpt sakerna för förstås.) Många bäckar små... Förutom pengarna till välgörenhet ger det så många andra vinster. Kanske kommer någon annan också att göra så här? Information om loppisen och föreningen sprids också. Och vi som är med, vi har roligt och får möjlighet att ge. Och det är den den största lyckan, tycker jag! Och vilka fina kommentarer jag får bära med mig mig framöver: " Jättekul att du har ett sådant gott hjärta XX som säljer till förmån för de hemlösa!!! ♥ Tror på mänskligheten igen...." och " som socialarbetare måste jag från hjärtat tacka XX för Ditt fina arbete för de hemlösa! Kram på Er!"

Kram på er alla! Och ser ni någon som har en bonad som den ovan eller någon liknande, fråga då om det är en av välgörenhetsbonaderna! :-)

3 kommentarer:

  1. Härligt! Man gör vad man kan för att hjälpa till lixom :-) Så har jag också gjort och det känns härligt att se vilken nytta det gör.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Jag känner mig riktigt egoistisk som gör detta eftersom jag får så oförtjänt mycket tacksamhet. Undrar hur många vi är som gör så? :-)

    SvaraRadera
  3. Åh vad fint! Det finns ett ställe i min stad som heter Hemlösas Hus och de har också nåt litet loppis i anknytning. Jag har aldrig varit där men borde åka dit och se om jag hittar nåt roligt. Har en Ikea-kasse med kläder i garderoben också som ska få åka till katthemmets loppis när jag kommer mig för det! :)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...