2012-09-20

Alltid lär man sig något!

Denna rara väska i konstskinn lyste så vackert på en loppis, så jag köpte den. Utan att lukta i den. Frågade mig hur det kunde komma sig att den fanns kvar i efter nästan två dagars pågående storloppis. Men bestämde mig för att köpa, utan att ens lukta i den. Visst är den väl fin!

Nåväl, när jag packade upp den och stoppade näsan i den så blev det uppenbart. Den luktade. Källare, med eventuellt inslag av mögel. Men den är ju fortfarande fin!

Jag ställde frågan på nätet vad man skulle kunna göra med den för att få den luktfri, och fick massvis med intressanta förslag! Ställ i en skål med ättika! Lägg i några citronklyftor! Fyll den med tidningspapper som suger upp lukt och fukt! Lägg i lavendel! Lägg i torrt kaffepulver! Och vilket blev då resultatet av dessa försök, som jag alla har testat?

En rostig väska som luktar ättika... Jag drar slutsatsen att ättikan måste få en chans att dunsta och att mer tidningspapper och kortare tid med ättikan hade varit bra. Men väskan är ju fortfarande fin att titta på. På utsidan.

3 kommentarer:

  1. Ja det var ju trist om inget fungerade... Du får ha den utomhus, blomkruka kanske?

    SvaraRadera
  2. Hahaha detta fick mig att fnissa gott eftersom det påminde om en väska min syrra hade hittat som luktade lite kiss. Det blir inte rätt alla gånger! Sen fnissade jag lite åt ovanståendes blomkrukeförslag :D

    SvaraRadera
  3. Ställ den utomhus ett tag, så borde väl lukten försvinna. Men som sagt; en gullig väska är det iaf :-)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...