2012-09-04

Det kan väl inte vara någon konst?

Det här med loppis... Så många spännande berättelser som samlas på ett ställe. Från många årtionden. Till och med århundraden. En man, som såg ut som ett riktigt original skällde ut mig när jag plockade upp en 70-talskudde i stället för de handvävda dynorna från 1800-talet. Jag skulle strunta i skiten och uppskatta hantverket. Basta! Bara en sådan sak. Skamset lade jag tillbaka kudden med blommor och jordgubbar...

Och så var det tavlan ovan med sprucket glas. Den hade placerats i en container eftersom den inte kunde säljas. Där fanns många andra skatter som inte kunde räddas... Tavlan tog jag dock med mig, och nu har jag ett detektivarbete framför mig. Vem har gjort denna psykadeliska "Lava spread"?

De två tidigare tavlorna som jag köpt på loppis har jag lyckats hitta konstnären, (varav en finns representerad på danskt konstmuseum...) så varför skulle detta misslyckas...? Från 1970 är tavlan i alla fall, men slutet på denna berättelse, om den kastade tavlan, den har inte kommit ännu.

2 kommentarer:

  1. Meh, 70-talet kan man ju inte klaga på! ;) Jag har massor av gamla coola grejjer nu från min mormor och morfars hem, hade varit kul att veta hur gamla de är egentligen!

    SvaraRadera
  2. Spännande att följa ditt detektivarbete! Hoppas du lyckas få fram konstnären i fråga.

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...