2012-12-14

Vilka knölar!

Förra helgen var det dags att skörda potatis! Snön hade lagt sig, det var helg och väderfolket varnade för snökaos om några timmar. Perfekt tillfälle att ta upp de sista potätera!

Hela familjen hjälptes åt och det var självklart mycket spännande att se vad som dolde sig, först under det vita och sen under det svarta. Och där fanns en rik skörd med potatis, fina potatisar! Och en och annan daggmask som inte var så nöjda, men de fick snabb hjälp att komma ner i myllan igen.

En tung kasse fick vi med oss. Och jag kan konstatera att odla potatis, det vill jag göra igen! Och efter de senaste dagarnas snökaos så kan jag konstatera att det var i sista sekunden som vi tog upp potatisen... Men potatisskörd i december, det är inte illa det!

Någon kanske minns att jag satte potatis mycket för att ge kirskålen en match. Den jord som vi grävde i visade inga tecken på att vara full av kirskål, så nu längtar jag efter våren, för att kunna utvärdera hur min metod för att utrota kirskål fungerar. (Manuell rensning samt potatisodling. Hur många år krävs?)

2 kommentarer:

  1. var inte potatisen frost skadade? så sent har jag aldrig skördat potatis. så du satte potatis i kirskål landet ;) det kanske jag skulle testa

    SvaraRadera
  2. Avundsvärt att kunna skörda egen potatis.. och dessutom i december!!!

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...