2011-06-26

Välgörenhet

Jag måste erkänna att jag har försökt med olika typer av välgörenhet under årens lopp, men blivit bränd gång på gång. Spiken i kistan var när jag umgicks med en familj och jag fick inblick i saker som fick mig att inse/ börja ana att allt inte går rätt till inom välgörenhetsorganisationerna. Idag har domstolar och media bekräftat att det var så som jag misstänkte. Chefen inom välgörenhetsorganisationen är nu dömd till ett långt fängelsestraff. Konstigt att inte hans släkt fått vittna om hans vandel och tidigare förehavanden. Inte ens media har fått fram det. Släkten borde väl förresten anmält de stölder de drabbats av. Men det är väl preskriberat nu. Synd att jag tappat förtroendet för den typen av organisationer.

Något som jag verkligen uppskattar är Aluma. Tidningen är klart läsvärd, mycket vacker och ofta angelägen. Dessutom går 20 kr direkt till den hemlöse man köper tidningen av och som får lite hjälp att ta sig ur sin situation. Winwin. Så om du ser en Aluma-försäljare, testa gärna ett nummer och se om du tycker som jag. Och om den hemlöse väljer att köpa en glass för pengarna - visst kan vi väl unna hen det? 


Sen kan man tänka på att det man köper på loppisar också ingår i välgörenhetssfären. Och det är miljövänligt. Genom att välja vilken loppisaffär du handlar i väljer du också vilken organisation du ska stödja. Och vilken loppis du lämnar in dina saker till.

Vilken typ av välgörenhet föredrar du?

3 kommentarer:

  1. Yes - jag gillar välgörenhetstänket och Aluma är ett säkert kort. Och loppis som en del av välgörenhetssvängen är bara än mer inspirerande :)

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag skäms lite över att jag misstror de stora organisationerna pga en familj. Hoppas att ingen tar illa upp! HH

    SvaraRadera
  3. Att kombinera loppisfyndande med välgörenhet är ju toppen - det har jag gjort länge och gillar mycket! Sedan passar jag på att sticka och virka till lite olika projekt också och så lämnar jag överskottet av prylar hemma till den organisation som känns bra för min del.

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...