2012-10-22

Snabbt skapat skapligt skåp

Det här skåpet har jag och dottern gjort tillsammans. Det gick snabbt och lätt och var riktigt roligt. Det är dessutom beroendeframkallande, samt riskerar att, om fler gör så här, utplåna en del av vårt gemensamma kulturarv.

Först skruvade vi bort det som satt i skåpet, i det här fallet ett trasigt urverk från 60-talet troligtvis. Med fantasiska detaljer såsom kugghjul i mässing. Pendeln saknades dock.

Sedan valde vi ut en tapetbit från en av våra tapetkataloger. Dottern och jag enades utan problem om denna vita med guld.

Sedan sågade jag ut ett hyllplan ur ett annat loppisfått hyllplan, som var på väg mot den stora containern. Hyllplanet fäste jag med trälim, och som extra stöd användes en känd ikea-pryl; pennan! (Det får inte bli för pretto, något oväntat vill jag alltid ha om möjligt.)


En liten tavla med keramikansikten av Ola Lagström, aka Farbror Blå, från 1983 pryder sin plats. Även den hittades på en av årets sommarloppisar. Tyvärr samarbetade inte kameran, men ansiktena är underbart uttrycksfulla i all enkelhet!

Och så här blev det när skåpet fått en egen krok. I löv it!

Och med detta skåp blev det ytterligare ett bidrag till Klockarbarns återbruksutmaningen. Vad har mina kära medskapare gjort denna vecka tro?

12 kommentarer:

 1. Wow, tänk att IKEA-pennor kan ha en funktion också.
  Smart. Skåpet blev kanonfint.

  SvaraRadera
 2. Det blev ju jättefint som skåp!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Jag har spanat in ett väggur på en loppis jag brukar besöka, för att eventuellt göra samma sak med. Problemet är att det snyggaste på hela den klockan är just urtavlan, så den kanske inte är optimal att bygga om till skåp.
  Om jag var du skulle jag nog slå ett par tunna spikar genom Ikeapennorna, bara så att inget inne i skåpet blir förstört OM limmet skulle lossna.

  SvaraRadera
 4. Så fint!
  Gillar dina pyssel.
  Själv pysslade jag med dottern, skelett av topsi, kul ide :)
  Kika in i min blogg om du känner för det, har lagt ut lite där.

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Gillar både pallen och klockan. Klockan mest, tror jag. Blev synnerligen effektfull!

  SvaraRadera
 6. Åhh vad fint! Nu vill jag hitta en trasig klocka!!!!

  SvaraRadera
 7. Ha ha.. pennorna var ju himla oväntade! Kul idé, hela grejen!! Här ska spanas på loppis efter något liknande projekt att hugga tag i. Efter en längre tid tillbaka söker jag kottar i mässing till ett ur. Är det måhända samma avdelning??

  SvaraRadera
 8. Jätte fint! Pennan inspirerar till nytänk;-)

  SvaraRadera
 9. Superfint klockskåp! Sånt vill jag också ha!

  SvaraRadera
 10. Smart och snyggt skåp!! Spännande att se vad det kan bli av klock-delarna också...? :)

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...