2012-04-09

Återbruksutmaningen bidde DIY bidde Dagispyssel 7 när tapeter bidde skål...

Här kommer mitt bidrag till Återbruksutmaningen. Där finns en hel hög med härliga återbrukspyssel! Själv har jag snöat in mig på tapeter ett tag. Jag tänkte visa hur det gick till när jag gjorde en skål av en skål av överblivna och fådda tapetbitar. Typ. :-)


Jag satte en plastpåse över en glassburk. Annars kanske allt fastnar på burken.


Sen klippte jag remsor. Med en disksvamp baddade jag dem med vävlim (extra starkt tapetklister, men vanligt går minst lika bra).


Sen tapetserade jag det som skulle komma att bli insidan.


För att stärka ytterligare klistrade jag på reklamblad.


Och sen gjorde jag utsidan.


När det hela hade torkat drog jag bort påsen och plastbyttan och kollade resultatet. Med en sax klippte jag bort de överflödiga tapetbitarna och så limmade jag på lite med tapetremsor för att det skulle bli snyggare.


Och nu förvarar jag pennor i burken.

Nu kanske någon undrar varför man inte bara har dem i burken. Mitt svar blir att det är inte alls lika roligt som att kladda en stund! Och om någon undrar varför man inte köper en snygg burk i stället blir svaret detsamma. Plus många fler anledningar...


Och när man ändå har material framtaget kan man tapetsera en liten byrå eller två.


Och just det ja, det är inget som hindrar att man täcker vitrindörrar med tapetpapper så att tygförrådet inte avslöjas. Mitt pysselrum blir mer funktionellt allteftersom!

Och är det nu så att återbruksutmaningen inte räcker till en annandag påsk som denna, titta då in i Pysselstafetten, för där fortsätter kavalkaden av vårpyssel ett litet tag till! Mycket nöje. :-)

3 kommentarer:

  1. Snygg skål!! Och ja, självklart är det roligare att pynta trista, men användbara ting (som andra kånkar till återvinningen), eller att göra egna ting av nästan ingenting. Lite tapetklister och papper, och se... en fullt användbar och fin, fin skål.

    SvaraRadera
  2. Bra Idé och beskrivning!

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...