2012-04-02

Återbruksutmaningen: T-tröjor bidde först det ena...


När jag började virka den här korgen bestämde jag mig för att virka den av smygmaskor. Och efter ett tag såg den ut att bli ett ägg, för botten blev allt annat än platt. Så då tänkte jag virka ett stort påskägg... Men så fortsatte jag att virka utan att öka antalet maskor och med handtagen på märkte jag att det hade blivit en liten handväska... Men, jag tänkte att den egentligen var bättre lämpad till att bli en korg, så då drog jag ut en meter maskor i botten och virkade igen den. Botten blev så platt. Och ja, som synes blev det en korg!Eller vänta nu... Det blev en portabel hundkorg!

Jag har alltså inte följt någon beskrivning och det roar mig mer att se vad det blir. Det är liksom genom att tillåta sig gå vilse som man gör de mest spännande upptäckter. (Jag använder den metoden även på resor!) Det kanske faktiskt blir ett virkat jätteägg nästa gång jag har klippt sönder några utdömda trikåplagg.Dottern blev väldigt glad över att hon fick korgen. Färgerna, storleken, handtagen, ja allt föll henne i smaken. Och jag föll i skratt när jag en stund senare hade upptäckt att hon hade upptäckt att det var en "mössa"! :-)

Jag har sagt det förr, men "det blir som det blir" är min skapande- och brukandefilosofi. Och det är jag stolt över!

Detta var mitt bidrag till återbruksutmaningen. Klicka på bilden om du vill se vad de andra har bidragit med denna vecka. Kanske vill du också vara med?

11 kommentarer:

 1. Ha ha ha, underbart. Vi jobbar på samma sätt. Jag börjar med en tanke i huvudet men ofta slutar det i nåt helt annat men det blir ändå okej. Alla mina virkprojekt är såna.

  SvaraRadera
 2. Känner så väl igen mej! Planlös målinriktad process när den är som bäst och roligast! Dessutom är det en konst i sig, att hänga med i svängarna och inte låsa skapandet till något absolut förutbestämt mål. Och så bra det blev :) Multifunkimössa och korg!

  SvaraRadera
 3. haha, ljuvligt! jättefin korgmössaväska : ) Är så impad av er som lyckas virka!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken bra idé! Jag snattar direkt inspiration av dig till mitt nästa projekt! Jag vill oxå göra virkade puffar och korgar!!! TACK! MYCKET inspirerande! Återstår att se om jag lyckas lika bra som du ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var in och tittade, nu tror jag vet varför du inte fick ihop det. När man ska börja fläta uppåt så ska man INTE använda de befintliga hörnen. Korgens hörn blir vridet mot den befintliga flätade fyrkanten. Om du tänker dig att du har den fyrkant som den flätade biten och så vrider du den ett kvarts varv, då hamnar hörnen i mitten på de raka sidorna ( av den flätade delen)Där ska du vika "den nya botten". Då fältar du upp de mittersta remsorna. Puh vad många ord, hoppas att du fixar det. Lycka till. Tina

   Radera
  2. Tina, Som nytt är underrättad! :)

   Radera
 5. Jag blir så galet glad av era positiva tillrop! Och grejen är ju den att om jag klarar att göra något kan alla klara det. Om man sen har kul under tiden blir det ännu bättre!

  SvaraRadera
 6. Hej igen! Lånade din bild och länkar till dig från mig. Hoppas det är ok, annars är det bara att du hojtar till :)

  SvaraRadera
 7. Gärdet, jag blir bara glad av sådant! :)

  SvaraRadera
 8. :) Vilket roligt inlägg med många skratt! Vad kul att det är fler än mig som skapelserna ändars under processens gång.

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...