2012-06-22

Många vinster i en

Det här med att blogga kan ge många oväntade vinster och det på många olika sätt också. Ibland materiella...!


För ett tag sedan kommenterade jag ett inlägg hos Pyssel på Torp, så där som jag gör ibland när jag känner för det (alldeles för sällan tyvärr, jag läser och beundrar desto mer!). Och att det var en tävling där den som gissar rätt vinner en fin sak tänkte jag inte så mycket på - förrän jag fick reda på att jag vunnit! Men vad hade jag vunnit? Jag vittjade brevlådan med stor spänning därefter, men inte kom det något inte. Vilket ju innebar att jag fick vara nyfiken lite längre. 

Men så en dag låg brevet där och upp packade jag en påse. Välsydd som bara den och väldigt fin. Jag uppskattar verkligen att få något välgjort och handgjort, det känns generöst och lyxigt. Ännu lyxigare var det att få läsa ett handskrivet brev och att få ta del av historien bakom påsen. Att få lära något, och då menar jag inte bara att få lära hur man kan sy en fin påse. 

Nä, det blå tyget är inköpt i Kina och Pyssel på Torp berättar om hur det tillverkas. Aldrig hade jag anat att det var ett sådant hantverk! Indigo är färgen och den kommer från bladen på en växt. Processen tar flera veckor!

Nu har jag inte bara vunnit en påse alltså, utan fått lära mig mycket om ett hederligt gammalt kinesiskt hantverk. Ett stort tack till dig på Torp som så snällt delar med dig!

Ja, det är midsommarafton idag, men himlen är grå och regnet öser ner. Det är en sådan dag då man helst skulle sitta inne och sy fina påsar, ta en bloggonad, dricka kaffe och sånt. Men nu är det små grodorna som gäller. Ha det fint!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du tyckte om den. Min midsommarafton bjöd på strålande sol. Men idag öser regnet ner och jag bara längtar tills jag får åka hem, krypa ner i soffan med ett broderi, tända en brasa och kolla på en film med maken. Vi är barnfria den här veckan, så det gäller att passa på.

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...