2012-06-09

Det textila kretsloppet


Textilier är allt bra trevliga att ha att göra med! Av ett trist och utslitet påslakan som säkert använts flitigt kan man till exempel få en massa nystan med trasor. Och av dem kan man virka ännu en korg, grytlapp eller matta, och ändå ha massvis med redan uttjänat material kvar till ytterligare virkprojekt. Jag hoppas verkligen att vi alla blir bättre på att återanvända i stället för att jobba hårt i ekorrhjulet för att kunna köpa nytt från Kina, nya saker som är fullproppade med kemilkalier, som kanske har inbyggda chip for selfdestuction (hörde på P1 om skrivare med sådana chip inbyggda!) och som sliter något enormt på vår miljö. 

För att jag ska kunna fortsätta att roa mig med textilslöjd hade det varit bra att kunna avyttra lite färdiga verk. Inga mästerverk är det, men bra nog. Någon som tror att det går att sälja korgar som den ovan (det går att göra dem finare också!) för 60:- inklusive porto? Där pengarna sätts in på ett konto som går till FSDB och sedan vidare till arbetet med att stödja dövblinda i östafrika? Jag har ambitionen att ta reda på mer om hur det skulle kunna fungera, men har inte all information ännu.

Men det finns så många vinnare om man tänker så. Vi som får skapa. De som köper får ett hantverk för sin gåva till människor i en svår livssituation. De som får pengarna i Afrika kan hjälpa många för en slant som är stor där, men liten här. Jag vill! 

2 kommentarer:

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...