2012-07-05

Be(å)stick

 
Puh, jag har lyckats med en av delutmaningarna i sommarutmaningen! Och det må jag då säga, det blir då aldrig vad man tänkt sig! Så vad är då detta jag har gjort?

Det är skedar i nysilver som hängde med en realåda på en loppis. Tillsammans med ett gäng skedar i äkta silver bland annat! Jag har alltså ett överflöd av dessa skedar och ville använda dem på något sätt till temat Bestick. Men efter att ha misslyckats med en rad idéer insåg jag att det tvunget skulle bli något enklare. Jag hittade lite sedan tidigare hittad fiskelina i gömmorna. Knöt, lät skedarna dingla och hörde en fantastisk klang. Som kyrkklockar i en mängd toner. Saken var biff, det skulle få bli en fridstörare! 


Jag knöt fast skedarna runt en gren, skedmobilen med klang är alltså portabel. Och beroende på om man vill ha mycket eller lite ljud kan man flytta den eller välja olika vinklar. Är man bortrest och vill reta grannarna så... Men det vill man ju inte! Skämma potentiella tjuvar? Nä, det funkar nog inte. Skrämma bort fåglar. Ja, det funkar kanske.

Nu fläktar det lite lätt ute och skedarna låter som ljuv musik i mina öron. Och då är det bara att konstatera att jag som egentligen är ljudkänslig inte borde uppskatta det.

Uppdaterar: Jag såg något liknande hos Redoit och såg där att det kanske bör benämnas vindspel i stället för fridstörare. :-)

3 kommentarer:

 1. Enkelt men effektfullt! <3

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Detta inlägg misade jag:-D Nu är jag med på bestik temat. Fick ideer om att inte snöra barn bestiken till seconhand som jag tänkt. Snor nog din idee i stället:-D

  SvaraRadera
 3. Tjusigt!! Jo, ljudet kan vara bedårande störande... =)Fint vindspel hur som helst!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...