2012-10-20

Skördat den andra halvan av oktober

En sväng till kolonin då och då skadar inte, för alltid finns det något att göra. Som att skörda tomater i växthuset. Olika mognadsstadier befinner de sig i, men mina kvisttomater mognat på några dagar inomhus.

Och äpplen har vi mängder av! Katja och Aroma är skördade. Signe Tillisch, om det nu är det har också gjort sitt, likaså ett spaljerat äppelträd som jag inte har listat ut vad det skulle kunna vara. Men kvar i träden finns mängder med Gravenstein, Ingrid Marie och Åkerö. Om det nu är de sorterna. Och framförallt finns det sisådär 20 kilo i lådor och påsar utanför köksfönstret som väntar på att hamna i en mage. Det tycker fåglarna om, även om jag gör mitt bästa för att de ska hamna i min... ;-)

6 kommentarer:

 1. Kul! Du får gärna skriva tips med vad du gör av äpplena :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För ett år sedan bloggade jag om äppelmos, -chips, -paj, -kaka med mera. I år blir det mest chips och att äta dem som de är, skalade och klyftade på ett fat. Utsökt!

   Radera
 2. Äpplepajen blev en hit här hemma. Smaskiga äpplen! Tackar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det ja, jag delar med mig av våra äpplen också!

   Radera
 3. Äppel, päppel! Jösses, vad mycket äpplen!! Du får kanske skulptera ngt litet äppelkonstverk som fåglarna får kalasa på :) Och har ni något musteri i närheten kan väl det var en god idé? Eller behövs det ännu mer äpplen till sådant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstverket låter mer lockande, för det är ganska många mil till musteriet.

   Radera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...