En sväng till kolonin då och då skadar inte, för alltid finns det något att göra. Som att skörda tomater i växthuset. Olika mognadsstadier befinner de sig i, men mina kvisttomater mognat på några dagar inomhus.
Och äpplen har vi mängder av! Katja och Aroma är skördade. Signe Tillisch, om det nu är det har också gjort sitt, likaså ett spaljerat äppelträd som jag inte har listat ut vad det skulle kunna vara. Men kvar i träden finns mängder med Gravenstein, Ingrid Marie och Åkerö. Om det nu är de sorterna. Och framförallt finns det sisådär 20 kilo i lådor och påsar utanför köksfönstret som väntar på att hamna i en mage. Det tycker fåglarna om, även om jag gör mitt bästa för att de ska hamna i min... ;-)
Kul! Du får gärna skriva tips med vad du gör av äpplena :)
SvaraRaderaFör ett år sedan bloggade jag om äppelmos, -chips, -paj, -kaka med mera. I år blir det mest chips och att äta dem som de är, skalade och klyftade på ett fat. Utsökt!
RaderaÄpplepajen blev en hit här hemma. Smaskiga äpplen! Tackar :)
SvaraRaderaJa just det ja, jag delar med mig av våra äpplen också!
RaderaÄppel, päppel! Jösses, vad mycket äpplen!! Du får kanske skulptera ngt litet äppelkonstverk som fåglarna får kalasa på :) Och har ni något musteri i närheten kan väl det var en god idé? Eller behövs det ännu mer äpplen till sådant?
SvaraRaderaKonstverket låter mer lockande, för det är ganska många mil till musteriet.
Radera