2012-11-30

Pannan i veck av lappar i säck

Jag har tidigare nämnt att jag har en del parallella projekt på gång. Här är ytterligare ett som varit på gång länge nu och som kanske kommer att bli av. Och om det inte blir av kan jag ju ändå visa hur det är tänkt.

På sommarloppisar kan det hända att fint virkade grytlappar i bomull säljs för en spottstyver. Typ fyll en kasse eller en sopsäck med textilier för en symbolisk summa, typ 30:-. Nu har vi kommit så längt att vi har valt ut vilka vi vill använda till ett lapptäcke. Vi har pusslat, flyttat, beundrat, klappat, diskuterat och klurat. En version blev som på fotot.

Sen kommer vi till den besvärligaste biten. Hur 17 får man dem att sitta ihop? Jag är sugen på att använda symaskinen. Helgerån?

7 kommentarer:

 1. Varför inte virka ihop dem?

  SvaraRadera
 2. Jag har precis virkat ihop ett litet lapptäcke av mormorsrutor. Kanske enklare när man gjort alla lappar själv och de är samma storlek men skulle kanske vara smidigare för dig också? Om du inte hatar att virka :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra idé skulle jag ju säga också! Jag har massor av små virkade runda dukar som jag räddade hos min morfar. Vet inte riktigt vad de ska bli än.

   Radera
 3. I och med att de inte är lika stora och det är svårt att få ihop symmetriska "block" av lappar (om du förstår hur jag menar) så tror jag att det kan bli ett ganska stort jobb att virka ihop dem, men jag förstår hur du tänker kring maskinsömnad och helgerån. :)
  Jag har sytt på maskin när jag gjort mina grytlappskuddar. Då har jag använt ett vanligt vitt bottentyg och sytt fast grytlapparna på det med hjälp av symaskin. Förutsatt att man väljer rätt färg på tråden "försvinner" sömmarna liksom in i maskorna och syns mycket mindre än man skulle kunna tro.

  SvaraRadera
 4. Å ett sådant vill jag också göra! Jättefint!
  Jag hade virkat ihop lapparna och virkat ett varv runt alltihop med samma garn för en snygg helhet.

  SvaraRadera
 5. Det är väl helt ok att du syr ihop dem. Hade inte du "räddat" dem hade de kanske legat kvar på loppisen eller hamnat på tippen tillslut. Tänker man så tror jag nog att den som virkat dem blir lycklig av lite maskin sömnad:-)

  SvaraRadera
 6. Skitsnyggt täcke lär det bli, hur du än sammanfogar lapparna! Själv tror jag på Tyg och otygs idé om att sy fast lapparna, men kanske på ett grönt, gult eller blått tyg.

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...