2012-12-10

Julstrumpor

Ärligt talat har jag aldrig förstått det där med julstrumpor. Jag är inte uppvuxen med den traditionen. Hur gör ni? Nåväl, efter att ha sett en hel del sydda i retrotyger blev jag sugen på att göra en egen. Men jag kom inte längre än att jag skissade fram en strumpa som inte blev mer än en skiss.

Så hittade jag en gammal julstrumpa på loppis som fick följa med mig hem. Och en liten duk med tvättränder klipptes till med loppisstrumpan som mall. Och det är bara att konstatera att det var riktigt enkelt. Så vilken har jag gjort tro? Den högra är svaret.

Och vad ska jag göra med den? Svaret är skrivet i stjärnorna.

5 kommentarer:

 1. Nej, jag har inte heller vuxit upp med julstrumpa. Det är ju ingen svensk tradition.

  SvaraRadera
 2. Samma här, man ser ju så många fina men de passar inte riktigt in i min jul... Du har sytt den till höger :)

  SvaraRadera
 3. Har vuxit upp med det, tycker det är en mysig tradition :) Vi fick en tidning, klementin och marispanfigur (chokladtomte till mig eftersom jag inte gillar marsipan). Förra året tog en av mina systrar över och la i några roliga loppistidningar i strumporna :) Blir ju himla mkt billigare då.

  SvaraRadera
 4. Jag fick present på morgonen när jag var liten. En pysselpåse som jag kunde sysselsätta mig med i väntan... Men jag kan inte komma ihåg att det var någon strumpa, så det var det nog inte :)

  SvaraRadera
 5. Själv brukade jag få ett fat med godsaker på morgonen. Mina barn får ett litet hus med morgonpresenter i. Nu har jag faktiskt fyra julstrumpor som jag inte vet vad jag ska göra med - men de är ju roliga att sy! :-)

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...