2013-02-25

I Lund en stund


Det är alltid så trevligt att vara i Lund! Inte bara för loppisarnas skull, utan för att staden alltid bjuder på något oväntat, något nytt. Precis som loppisarna.

Jag kommer ihåg när jag såg dessa träd på Clemenstorget första gången, hur de fick mig att skratta. Precis som en del loppisfynd som jag njutit av under många år. Även dessa träd tillhör mina fynd i Lund.

Nä, inte är Lund en grå stad där man alltid har motvind, det är en stad full av möjligheter. Av oanade skatter, inte bara de där uppenbara. 


Stan är full av överraskningar inne på bakgårdarna. Underbart att upptäcka dessa kvarlevor från förr! Och passerar jag en öppen grind in till en bakgård, då tar jag gärna chansen att ta mig en titt. Det finns riktiga skatter där.

Jättetrevligt att gå vilse en stund i tillvaron, sånt ger mig energi. Liksom fina vänner.


Och min familj förstås. Dottern får till och med stationen att se spännande ut under ett tågbyte som blev längre än tänkt. Berikar en ibland grå tillvaro. Nära till skratt.

Jag unnar er alla att gå vilse en stund, utan tickande klockor, utan pockande måsten. Jag unnar er ett försenat tåg och mer tid till era tankar. Jag unnar er också att njuta av stunden, att andas djupt och långsamt med öppna ögon. Jag unnar er att skratta åt det lilla. Det är stort!

5 kommentarer:

 1. Var i Lund hittar du loppisar så här års? Jag känner bara till Södra Esplanaden, men så här års finns väl inget där?

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har ju nedsatt orienteringsförmåga, så... det händer rätt ofta att jag kommer till intressantare platser än planerat.

  SvaraRadera
 3. Jo, och fina bilder skulle jag ju tillägga!! Gillarem!

  SvaraRadera
 4. Crazy att jag var i Lund igår och att förra gången när du skrev om Lunds loppisar så var jag också där :S :P Jag har dock fortfarande inte kommit mig för att gå på några av dem men så har jag också inte ens packat upp mina fynd från helgens tur :P

  SvaraRadera
 5. Men Helga, vad gör du i Lund så ofta???!!! :) Piedra, jag har skrivit två inlägg i bloggen med tips om loppisar i Lund! Och Lopplisa, du är bara för skön du! Kram på er!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...