2013-02-18

Ny och gammal Fristedt
Fotot här visar två tyger designade av Fristedt. Inte är det lätt att avgöra av denna bild vilket som är nytt och vilket som är från 70-talet, eller hur. Här är det vänstra från IKEA, 2005 tror jag.

Men så här ser stadkanterna ut, och då är det uppenbart för mig att det vänstra är det äldre. Om man sen har möjlighet att känna skillnaden så bör det inte längre råda någon tvekan.

Jag måste erkänna att jag är förvånad över att jag har utvecklat mitt känselsinne så pass att jag numera ofta kan känna hur gammalt ett tyg är, om jag inte kan avgöra det på annat sätt. Men när jag tvekar kikar jag på sömmar, mönster, vävning, proveniens, tyngd med mera. Och om jag ändå inte är säker är jag glad att kunna  låta en vän känna på det.

Och, har detta inte lett till ett säkert resultat, då har jag ett intressant mysterium att lösa, och ytterligare något att lära mig!

Försvarsmakten
Jag vet inte om jag kan vara stolt över att jag ägnar mig åt sådant, men jag tycker inte att det är vettigare att förbereda sig för krig. Nä, världen skulle nog vara bättre om alla ägnade sig åt design och instagrammande. :-)

Möjligtvis kan det behövas ett stark försvar mot dumma politiker! Jag tror att Fridolin hade varit en intressant försvarsminister när han var runt 20. Det är inte alltid gammal är äldst. Men, när det gäller tyg, då vinner alltid de äldre.

2 kommentarer:

  1. Haha indeed! Jag stör mig på den när en tjej sorterar böcker efter färg å så antyder de att det hon gör inte är vettigt. Kom igen liksom! Om jag hade mer färgglada böcker hade jag sannerligen gjort det!

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...