2013-02-23

Riktigt sopigt!

Jag har haft många relationer tidigare. En del korta, en del längre. Men detta är min mest dyrköpta. Och jag kommer att berätta om den för att ni inte ska råka ut för samma typ...

Ja, det handlar faktiskt om sopkvastar, inga andra relationer. 

Som ung student investerade jag i en sopborste från IKEA i trä. Det skulle inte förvåna mig om den kostade 129:- typ, men den har varit värd varenda öre. Tyvärr var det ganska många år sedan... Och den är nog nästan att betrakta som utsliten och har lagats några gånger innan den förpassades ut i förrådet. Jag saknar den ofta. Och har sökt en ny utan resultat.

Därpå följde en besvärlig period med olika sopkvastar från olika affärer. Och de gick sönder, ramlade och hade sig. De gjorde inte jobbet om de höll, skräpet låg kvar på golvet i en, i bästa fall långsmal form. 

Men en dag mötte jag en ny kärlek, från Vigar, och den kärleken består än idag. Av modellen ovan. Stabil. Glad. Smart. 

Men jag klarar mig inte med enbart ett sopset! En per våning är ett minimum.

Så efter att ha hamnat i blindvärlden och lärt mig lite om borstbinderiyrket för några år sedan har jag drömt intensivt om att köpa borstsetet från Iris Hadar Hantverk. Och en dag hade jag fått nog, jag ville inte längta mer, så jag stövlade in i finbutiken, slängde upp sisådär 8 hundralappar och gick iväg med den sopborste som jag suktat efter så länge. 

Och kom hem för att packa upp en stor besvikelse. För tyvärr gör den inte jobbet alls. Den är instabil, ramlar mest hela tiden. Skyffeln är undermålig. Ett stort designmisslyckande. Faktiskt. Tyvärr! 

Men jag är inte den som sörjer. Nä... Jag går på loppis! 

Och tro det eller ej, nu har jag hittat ännu ett sopset från Vigar. Den gör jobbet väl. Och 30 kronor där var väl investerade pengar. Konstigt att någon har kunnat lämna ifrån sig den!

Någon som känner till andrahandsvärdet på Iris Hadars kvast? 

1 kommentar:

  1. Men, den skulle du ju fått lämna tillbaka :/ Vi har en i plast och metall från IKEA. Den får jobbet gjort, föredrar ändå att dammsuga.

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...