2013-02-22

Textilsamlande

Tänka sig att man kan ha sådan tur att man får ta över sådana här skatter från en annan tygälskare! Två Stobo, varav det ena är Göta Trägårdhs Sienna.

Ett Marimekko där färgerna underligt nog gör sig riktigt bra till rummets teakmöbler. Även om detta foto kanske tyder på något annat...
Ett Maija Isola Primavera för Borås som får samsas som draperi med Fristedts Viva la rose, även det i bomullssatin. Även det från Borås. Även det med blad. Perfekt!

Därtill en underbar vaxduk med hus och träd. Och ett tyg som känns och ser Marimekko ut, men som fortfarande är ett mysterium. Mycken glädje för mig.


Enda nackdelen med detta fynd är att säljaren vet vad textilsamlande innebär. Och att hen hade gått för långt i samlandet och behövde göra sig av med en hel del skatter. Det är bara att konstatera, jag måste också rensa då och då. Men, mina designklassiker, de behåller jag nog allt! Och de där tygerna som jag kan nöjessy av. Och... Och... ;-)

En dag kanske jag gör mig av med allt. Men hur kan man det?

2 kommentarer:

  1. Kanske viktigast att våga göra nåt av tygerna. Jag måste bli bättre på att sy eftersom jag ändå köper och har fått en del tyg!

    SvaraRadera
  2. Vi lasasonkare måste se till att få lasorna i omlopp! Gärna i föräldlad form. :)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...