2013-10-29

I den bästa av världar

Hej alla fina!

Jag börjar så smått hitta tillbaka till mig själv och till det liv jag vill leva. Under en period har jag haft möjlighet att prova mina vingar på en arbetsplats som faktiskt innehåller nästan allt som jag strävar efter: göra nytta, vara kreativ, ta tag i lite av varje, jobba för miljö och välgörande ändamål, använda min kunskap från tidigare jobb (lärare, webbredaktör, funktionshinder), jobba för integration, lära mig mycket av alla de människor som jag möter där och som delar med sig av sig själva och sin kunskap, samt inse att jag fungerar bra i de flesta situationer. Få dela med mig av min egen kunskap och mitt engagemang. Det finns mycket som jag skulle kunna bidra ytterligare med, och jag hoppas kunna få göra det framöver. Oavsett hur det blir är det skönt att testa sina vingar och inse att jag kan flyga. Riktigt bra ibland. Och att jag skulle kunna förverkliga många av mina visioner där. :)

Det har annars inte pysslats och förändrats så mycket i hemmet. Ikea-möblerna har bytts ut på vissa ställen, och andra ikea-möbler har kommit in. Hemmet är en pågående process, ett nöje. Saker åker in och ut, flyttas på, får nya funktioner. Att fynda, rädda skräp från att kastas och att få saker, ibland i utbyte mot annat är ett rent nöje. Jag fick en svart skinnsoffa för en tid sedan. Häromdagen fick tjejen som hade tröttnat på sin soffa två trasmattor av mig, som jag i min tur hade fått av en flyttande granne. Som var glad att jag tog hand om både lite av deras flyttbestyr och några av deras möbler. Fina byten. Winwin.

Bilden ovan visar hur hallen numera ser ut. Den fina låga gamla bokhyllan skulle mina grannar ha slängt, men självklart tackade jag ja till att få den. Perfekt skoställ! Jag måste erkänna att jag har börjat bli en skooholic, något som jag aldrig tidigare har varit. Men ett perfekt passande par Bally curlingkängor köpte jag på torget för 5 kronor, och ett par helt nya vinterstövlar kostade mig 15 kronor. Jag förstår inte varför folk köper nytt... Eller jo, jag köpte ett par boots på Din Sko för 300:- när hösten kom, men de har redan spruckit. :( Nä, loppis är bäst! Bonaden hittade jag på en av sommarloppisarna för 5 kronor. En Ikea från 70-talet. Kanske har jag redan visat den? Och ytterdörren har jag målat klarröd!

En skinnsoffa hittade jag på Blocket för 200:- och fick den faktiskt hemkörd! Dessutom låg det två expedithyllor på släpet som annars skulle ha slängts, och de tog jag gärna emot. Jag betalade lite extra för servicen. Lampan är en Carl Thore från 70-talet. Bucklig och med avskrapad färg. Jag gillar att rädda skräp! Insidan kommer jag troligtvis sprejmåla framöver.

Och på väggen hänger Helene Wedels Rio för Borås i den kanske finaste färgställningen. Jag hittade den på favoritloppisen och betalade gärna lite extra för den.

Här är expedithyllorna som jag fick på köpet. Och bakom dem står de gamla fönstren som tidigare stod i kolonistugan. De är vackra och bidrar till visst insynsskydd.

Och teven står på ett av mina käraste loppisfynd. Jag har haft kistan i min ägo i nästan 20 år nu. Undrar fortfarande vad det användes till från början. Och hur man öppnar den. ;) Bakom teven finns en Josef Frank-lampskärm; Anakreon. 10:- gav jag för den på en av sommarloppisarna. Inte så vackert ditsatt på en gammal ikealampa, men tids nog ska jag nog ta tag i det också. Och mina med dörrfärgen rödmålade moppelådor kommer nog också att få en bättre placering någon gång.

Som ni ser fortsätter jag att trolla med knäna. Varför ha det tråkigt på ikea när man kan roa sig med att fynda?

6 kommentarer:

 1. Wow! Så läckert i hallen! Gillar val av färg till dörr skarpt! Kul att du hör av dej! Låter som du jobbar på någon daglig verksamhet eller liknande?? Något för nyanlända?? Har själv arbetat på en daglig verksamhet (för personer med förvärvade hjärnskador). Då startades det upp både tidning och glasateljé. De har en egen liten affär och en rad hantverksgöror, men också musikterapi, data etc. Kul och givande ställe att jobba på! Jag gillar ju att arbeta med människor! Nåväl, ha det gott så länge!!

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra att det går så bra för dig :))

  SvaraRadera
 3. Roligt med livstecken;-) Ditt jobb verkar fantastisk! Vist är de kul när man kan dra nytta av varandras saker:-)

  SvaraRadera
 4. Kul att "höra" lite från dig :) Vad fint du har det! Gillade bonaden i hallen. Såna rediga Skåneträd (har iaf bara sett såna här) och fina färger!

  SvaraRadera
 5. Wow! Du börjar göra comeback så smått? Kul! Verkar som att du håller på att komma ut på andra sidan kris. Det är en härligt befriande känsla när man börjar skönja den man vill vara och leva det liv man vill leva.

  SvaraRadera
 6. Härligt med en personlig blandning utav udda prylar! Det är det som gör hemmet charmigt och mysigt <3

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...