2013-08-14

Vad händer?

Som ni säkert inser, ni som har hängt med här ett tag, så finns det annat i mitt liv som jag prioriterar högre för närvarande än det kreativa. Det är så sakteliga dags att analysera vad det skapande har fyllt för uppgift hos mig och vad som komma skall. Konstigt nog känner jag inte längre att det finns någon större lockelse i att utveckla mina kreativa färdigheter. För närvarande. Jag är mer inne på att skriva, läsa och träna. Träffa vänner och busa. Cykla, bada, promenera, motorcykla.

Jag har njutit många solnedgångar vid havet.
Jag har fått massvis med energi på sistone till sådant. Mår mycket bättre helt enkelt. Loppis och de estetiska värdena i livet kommer alltid att finnas som en röd tråd hos mig, men jag märker att det fasas ur alltmer. Att jag mer och mer hittar tillbaka till mig själv.

Jag har renoverat cyklar. En form av kreativ problemlösning.
Kanske har det att göra med att det är sommarlov. Det är en enkel förklaring.
Morgonkaffe och soluppgång. En riktig sommarlovslyx!
Kanske beror det på att det som tidigare har fått mig att fly från vardagens deppighet genom att skapa inte längre finns kvar. Hur är det med er andra, är det så att det kreativa är en läkande flykt från deppiga tankar och oinspirerande plikter ibland? Eller är det en större drivkraft än så?

Att skratta med barnen innebär maximal lycka.
Kanske beror detta på en förestående flytt. Snart kommer huset att kunna göras om helt efter mina önskemål. Kanske kommer lusten att skapa tillbaka då. Men faktiskt, jag tror att livet är större än så egentligen. För mig. Därmed vill jag inte förringa ert skapande, eller mitt eget, men i mitt fall kan det ha varit så att det var att utvecklas inom ett outforskat område som lockade mest. Jag gillar att lära nytt!

Jag har sett många fotografer under mina strandpromenader. Men bara en stackars tumlare. Skulle vilja fota mer!
Jag kommer att börja jobba under hösten. Vet ännu inte var, men har sökt ett (1) jobb hittills som verkar intressant. Längtar efter att fördjupa mig i yrkeslivet och satsa på jobb! Kanske måste jag söka fler jobb. ;-) Men, att använda min kreativitet i yrkeslivet känns mer meningsfullt än att blogga om den.

Odlingarna på kolonin har gett fin skörd hittills. Jag lyckades även med det! 
Och kolonin? Ja, den kommer jag nog inte att behålla. Jag älskar den verkligen, men tror att även den har gjort sitt i mitt liv. Tid kommer nog inte att finnas. Men vännerna jag har fått där tänker jag behålla! Jag kommer att odla min egen trädgård, och det räcker nog gott och väl, även om jag inte har sju äppelträd här. Jag kanske kan hjälpa vännerna med deras skörd i stället.

På återseende!

7 kommentarer:

 1. Vad härligt att du börjar må bättre. För mig är skapandet de som får mig att koppla av, njuta och fly från måsten i livet. Skapandet gör mig glad! Hoppas att du finner de som känns meningsfullt i livet och att du kan skriva en rad här, om du vill:-)

  SvaraRadera
 2. Ett inlägg fullt av livsglädje! Härliga bilder, fast synd om den lilla tumlaren... Lycka till med jobbet och allt annat!

  SvaraRadera
 3. Stora förändringar på gång. Positiva förändringar :)
  För mig är skapandet en flykt ibland, när det behöver vara det. Men mest av allt är det en självklar del av livet, har alltid varit, kommer alltid att vara.

  SvaraRadera
 4. Lycka till med jobbsökandet! Ja, var sak har väl sin tid! Bara man trivs och finner mening så är det mesta tillåtet!! Själv kan jag inte tänka mej ett liv utan att skapa en massa grejer av olika slag. Det har jag ju hållit på med hela livet. Bloggandet däremot, det vet jag inte om jag kommer att fortsätta med, konstant i all evighet. Det vore i alla fall kul att inte tappa kontakten!! Så jag hoppas att du kommer med något inlägg lite då och då! Ha en riktigt fin höst!!

  SvaraRadera
 5. Jo, just det! Tack för temaåterbruksveckorna förra sommaren!! Det var tider det :)

  PS Lycka till med skrivandet!

  SvaraRadera
 6. Har saknat dig här men det verkar som att du har det skönt på annat håll och att solen skiner på dig även då sommaren är slut! Lycka till med skrivandet - du är en riktig ordkonstnär.

  SvaraRadera
 7. Jag har också saknat dig! Jag minns också speciellt sommar utmaningen där jag tränade att skap med massor av nya material. Men som sagt livet går vidare, du har fullt upp med ditt nya liv. Sköt om dig! För egen del kan jag inte leva utan att skapa och bloggen har också blivit ett av det livet. Bloggen får mig att växa! Jag kommer nog blogga resten av livet!

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...