2011-05-07

Jag läser en kommande bestseller!

Jag vet inte hur jag ska formulera mig riktigt, men det är en riktigt häftig sak på gång. Det handlar om böcker. Och om min läsning. Och om att jag har drömt om att bli författare. Och om att jag är en bokoman som en gång utbildade mig till gymnasielärare i svenska. (Det sistnämnda är något som jag struntar i när det handlar om den här bloggen - jag älskar det kravlösa skrivandet också!)

Nåväl, jag har kommit över ett manus som jag är nästintill övertygad om att det snart kommer att bli antaget! Inse, jag får ta del av ett författarskap innan det är ett faktum! Innan författaren är känd.

Kommit över är väl inte rätt ord, men jag har kommit i samspråk med en person som, när vi pratat om våra intressen visar sig dela mina till stora delar. Hon berättade att hon skriver på en roman. Jag blev intresserad och tänkte, dum som jag är, att jag säkert skulle kunna hjälpa till med korrektur och komma med värdefulla synpunkter om förbättringar. Svensklärare... Författarwannabe. Som vill ha likasinnade vänner. Typ. Var jag. Men aldrig trodde jag att jag skulle få ett manus i min hand som verkligen håller för utgivning!

Hittills har jag fått läsa halva romanen och jag blev helt galen när hon inte sände över fortsättningen till mig direkt! Jag vill veta hur det går! Efter en trevande start har jag lärt känna personerna i romanen och trots ett enormt driv i berättelsen hemlighålls så mycket, samtidigt som man får skymta mycket, att nyfiken aldrig helt stillas.

Till saken hör att jag är en enormt kritisk läsare som faktiskt inte läst något så fängslande på länge. Eftersom jag har haft en period då läsningen har känts motig blev läsningen av denna roman så befriande. Senast tragglade jag mig igenom Malin Persson Giolitos Dubbla slag, en "bestseller", eller åtminstone en roman som givits ut av Piratförlaget. En författare som fått ge ut en uppföljare. Med ett tema i romanen som verkligen berör mig (eller borde). Men, som inte alls håller samma kvalitet som den bok jag tiggt mig till att få läsa innan den är utgiven.

Att jag skriver detta inlägg handlar mycket om att jag vill kunna "vara först!" - jag "upptäckte" henne innan hon blev en utgiven författare! Nu skriver hon på sin andra roman. Och hon är, det lilla jag vet om henne, en person att lita på och som håller vad hon lovar. Hög kvalitet rakt igenom. Jädrans så häftigt! Jag hoppas att jag får vara med och läsa även denna innan den ges ut. Men jag räknar inte med något. Och jag hoppas att mina synpunkter tas till vara beträffande roman nummer ett; berätta lite mer om miljö och om personerna. Intrigen håller definitivt så här en bit in i berättelsen. Och, jag skulle bli väldigt förvånad om den inte håller hela vägen. Jag ropar inte hej ännu, men jag är övertygad om att författaren har vad som behövs för att komma i mål.

Du, författare till böckerna jag skriver om, du kanske läser detta. Men du behöver inte ge dig till känna om du inte vill. Jag vill bara att du ska veta att jag är glad att få vara med på ett litet hörn. Och att jag vill bli bjuden på releasefesten och få ett signerat exemplar! ;-)

Sen har jag en annan baktanke också. Jag tror att det jag kan lära mig av att vara med på ett litet hörn när en ny författare upptäcks kan få mig att själv en dag våga skicka in mina kapitelböcker för barn. Trots att de inte har bestsellerpotential. Men fram till dess är jag enormt glad över att ha fått läsa en roman igen och kunna njuta av läsningen! Det var så länge sedan jag läste en roman som fångade mig så! Min läslusta är tillbaka! :-)

PS. Jag vill ha fortsättningen så snabbt som möjligt. Jag skriver gärna ut den själv. Hallå, jag trodde att jag skulle kunna göra dig en tjänst genom att vara lektör, men det är du som gör mig en tjänst om du låter mig läsa hela din roman!

2 kommentarer:

  1. haha hoppas någon reagerar så när de läser mina böcker:D

    SvaraRadera
  2. Det hoppas jag också, Wiljak! Lycka till med skrivlustan! :-)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...