2011-09-08

Loppisfynd


När jag skulle betala det tyg och de serietidningar jag hittat på loppisen såg jag "Allt i lådan 40:-". Och såg mängder av bestick. Har man nyss blivit med koloni, är lite pysslig och dessutom har sett något Ernst-avsnitt behöver man inte fundera länge, så jag slog till!

Ernst hängde nysilverbestick i takkronan och placerade värmeljus i en del av dem. Brandsäkerhet är inte Ernst starka sida.


Diskade de dryga 20-talet matskedarna i nysilver. Lade ut resten av prylarna på golvet. Riktigt bra saker, dessutom var flertalet av dem sådant som vi faktiskt kan använda.


Men det mest värdefulla var definitivt "silverskrotet". 6 stycken matskedar stämplade med kattfot, modell Olga, gigantiska jämfört med senare modeller. Dessa är tillverkade runt år 1900 och har en charmig inskription. Jag kommer att behålla dem, för lustigt nog är de samma modell som jag redan hade lite av.

Jag frågade i affären om de inte skulle köpa det själva, men de vill bara bli av med det. Det vill inte jag.

1 kommentar:

  1. Haha, nu fnissade jag lite för mig själv när jag kom till meningen "Brandsäkerhet är inte Ernsts starka sida"! Min bror och jag brukar förfasa oss över just det och skicka indignerade sms till varandra när Ernst sätter igång med någon av sina inspirerade men livsfarliga lösningar. Det är faktiskt lite märkligt att ingen sändningsansvarig reagerar. Som Ernst själv uttryckt det "ibland önskar man ju att det var nån som stoppade mig!". :)

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...