2012-02-12

Loppsan sa


Jodå, dagens loppis bjöd på en hel del kul. Sysslan visar sina 4 kakelplattor från Knossos, titta! Här är mina i en oredigerad ifånbild. Riktigt härliga mönster! Den gröna är min favorit. Jag hoppas kunna använda dem till något riktigt fint en dag.

Vissa saker ska man inte fråga om priset på. Vasen ovan, utan ledtrådar om ursprung, bara 3090/B i botten. 5 kronor är ju ingenting idag, så jag släpade hem den också. Men när jag frågade om priset hade jag hoppats att de skulle svara 50 kronor...


Jag har väl aldrig trott att en keramikuggla skulle följa med mig hem, men nu står hon där i sin turkosa skrud och teakfärgade näbb. Söt! :-)Två sänglampor ska fixas till och förhoppningsvis komma upp på väggen. Plånboken åkte fram igen och där försvann hela 50 kronor.


Tyngsta "fyndet" var ett blytungt halvt hästhuvud. Hantverk står det att det är. Kan nog bli en rolig detalj någonstans, någon gång. Men dottern hade uppskattat de mjukishästar som såldes framför ögonen på mig mer.


Hyllbårdspappret fick jag - det skulle ändå inte gå att sälja? 1,5-litersmåttet gjorde mig nyfiken. 5 kronor rök där.


Ett stort, rejält tygstycke i nyskick kändes helt rätt. Men är det IKEA? Känner någon igen det?


Och så slutligen, ett hjärta, size extra large. Jag har svårt att låta bli hjärtan, det är bara så.

Några tavelramar och något mer tygstycke blev det också, men de har lyckats undgå kameran så här långt. De riktiga fynden som jag hade hoppats på uteblev, känslan av att det finns för mycket saker på klotet blev än mer manifest och jag misslyckades med att hitta pysselprojekt. Där fanns också finfina sömnadshantverk som såldes för en spottstyver, för fina för loppisar. Lite trist att det är så. Men det var trevligt värre på loppisen ändå!

Och något av det roligaste är att lista ut objektens bakgrundshistoria och lära sig mera på vägen. Men jag går ju bet på allt idag. Snälla, hjälp mig om du känner igen något genom att skriva en kommentar! Tack! :-)

6 kommentarer:

 1. Bra fyndat! En sådan vas har jag också, minns inte vad jag gav för den, inte så mycket tror jag, men mer än en femma var det nog iaf.

  SvaraRadera
 2. Tack, det känns genast mycket bättre! Roligt att du också har en sådan vas. :-)

  SvaraRadera
 3. Oj det var inte dåligt med fynd du gjort! Underbart! Nu riktigt längtar jag till sommarens loppisar..men får nöja mig med erikshjälpen tills vidare.. =)

  Kraaaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Erikshjälpen kan vara nog så underhållande. Och faktiskt kanske lite högre priser kan hindra en att köpa sånt man egentligen inte har plats för. :)

  SvaraRadera
 5. Det blåa tyget är Ikea, precis som du misstänkte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gila! Toppen att få svar på en av alla sina funderingar, jag uppskattar det mycket! :-)

   Radera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...