2012-10-26

Den som inget frågar får inget veta

Jag har tidigare skrivit om att jag på loppisar kan köpa konstiga saker eller "rädda" saker som riskerar att kastas när sommarloppisen stänger. Det kanske är en krånglig metod att lära sig något, men jag gillar det. Det bara några centimeter höga fatet är en sådan sak som jag nu, tack vara generösa proffs på nätet, fått reda på vad det är. Vet ni? Om inte, kan jag berätta att det troligtvis är ett visitkortsfat som brukade vara placerat i hallen i finare hem. Besökare till herrskapet fick lämna sitt visitkort på fatet, betjänten tog det till herrskapet som då valde att acceptera eller avböja besöket. Just detta visitkortsfat är i nysilver och troligtvis 30-40-tal, vilket syns på bågarna som tydligen är typiska för art deco-stilen.

Här är andra föremål som brytt mig länge. Det övre är kanske till att ställa fruktknivar i. Det nedre i gjutjärn kan vara någon form av gesällprov, eller i alla fall ett sätt att visa upp sin skicklighet. Det skulle också kunna vara en del av ett paraplyställ eller något annat.

Tydligen finns det många sådana här små fat. Tyger under fatet och tändsticksasken är jag också nyfiken på, men jag vet ännu inte vad det kan vara.

3 kommentarer:

 1. Åh vad spännande med såna saker. Kul när man får reda på vad det är

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag brukar ju kika in här titt som tätt. Börjar bli lite orolig.. har inte sett nya inlägg på ett tag och saknar det. Allt väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hopp! Kul att du frågar lopplisa! Jodå, allt är väl, men det blev lite för mycket höstlov och resor för mitt eget bloggbästa. Nu återgår vi snart till det normala igen. :)

   Radera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...