2013-01-22

Ny kasse i min Casa

Jag fortsätter att sy väskor och inser mer och mer att jag gillar väskor helt enkelt. Den här är sydd på ett nytt sätt, utan mönster. Som vanligt skulle man kunna drista sig att säga, men utvecklingen går framåt. Tyget är från Borås och heter Viola. Jag vet inte hur gammalt det är, men troligtvis är det väl någon i nutid som flirtar med Viola Gråstens stil? Jämför gärna med "Casa" från 1955. Jag gillar det hur som helst. Någon som vet något om mitt tyg?

På denna väska blir det extra effektfullt då ena sidan är mestadels vit och den andra går i rosaröda nyanser.

Axelbandet är fäst en bit ned, vilket gör att man kan vika ned kanten så att fodertyget blir synligt och det blir en enkel påse. Dragkedjan vållade mig en del bekymmer och någon gång borde jag lära mig hur man syr den och sen hålla mig till det, men det blir liksom inte lika spännande. :-)

Ytterligare en specialare som passar mig är öppningen i fodret som blir till en nyckelgömma om man vill. Den gör också att man kan plocka bort den lösa bottnen. Fodertyget är förresten ett loppisköpt påslakan från Finlayson i nyskick.

4 kommentarer:

 1. Väldans fin väska! Du kan du!!

  SvaraRadera
 2. Att sy utan mönster kan vara väldigt rogivande o stressfritt... Om man inte fastnar på något ställe, då kommer frustrationen fram!

  SvaraRadera
 3. Tack! Även en blind höna kan hitta ett korn. :) Och numera blir jag faktiskt inte frustrerad av att göra fel. Jätteskönt att få uppleva det! :)

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Önskar jag kunde sy så'na.

  SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...