2011-05-04

Virkad grytlapp

RICE - 2st. grytlappar - virkade

Tog idag en inspirerande promenad till byn. Erikshjälpen, Panduro, en riktig inredningsbutik och en riktig garnaffär fick besök av två virkligen väl skapande bloggare. Inredningsbutiken gav mängder av inspiration! Virkade bollar, sydda kuddar, tingeltangel och annat i ett överflöd. Hade kunnat snurra runt där längre än vi faktisk gjorde! När vi såg grytlapparna ovan, från danska Rice, 2 för 120 kronor, tillverkade i Asien, insåg åtminstone jag att det skulle bli nästa projekt!


Sysslan berättade hur man gör och jag har nu gjort ett försök. Och ser man på! Det var lätt, snabbt och trevligt! Som vanligt är jag väldigt nöjd med (det kravlösa) resultatet.

Återstår nu att testa om den också fungerar!


Hur sa då Sysslan att man ska göra? Jo, man tar sina rivna remsor och virknål storlek cirka 10-12. Sen lägger man upp kanske 15 lösa maskor. Gör en extra. Vänder på det virkade och går tillbaka. Rice hade påsydd hank, jag virkade min. Grytlappen blir härligt elastisk. Testa, det är ett snabbt och enkelt nybörjarprojekt!

Jag skulle gärna göra många sådana här. Inser dock att efterfrågan på virkade grytlappar av trasor är något begränsad. ;-)

3 kommentarer:

  1. Jisses vad snabb du är!Jag har bara hunnit börja fundera på vad som ska skapas efter dagens inspirationsrunda. En blåsa stor som Moskva har jag på ena hälen, men det är priset man får betala för att fynda tyg, tallrikar och ursnyggt garn ;) Och jodå det lär bli grytlappar utav trasor här med :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas att du är nöjd med dina fynd! Jag har inga större men, annat än en viss trötthet. Jag har förresten inte kunnat låta bli det från fingarnaffären... Har så svårt att hålla fingrarna i styr!

    SvaraRadera
  3. Bra, då kan jag ge mig på mitt gran också utan dåligt samvete :) Har sneglat på det hela kvällen...

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...