2011-04-20

Hur man gör en enkel tygkasse - tuturialtips

När jag syr kassar utgår jag från det material jag har. Jag mäter inte utan använder det där kära ögonmåttet som alltid finns till hands. Sen blir det som det blir - ska det vara kravlöst så ska det!

Vissa saker kan ju vara bra att tänka på och det kan så klart vara klokt att surfa runt lite om man är osäker och vill få allt rätt från början. Här är en variant. En av många! Det är livsfarligt att surfa runt, man blir så inspirerad!

Själv började jag med att sicksacka tygstyckena runt om. Därefter raksöm runt tre sidor. Eller omvänd ordning! Nu kan det vara lämpligt att göra handtag: två stycken är ofta lämpligt. Hehe. Klipp ut ett handtag to be, vik dubbelt och sy raksöm någon millimeter från den vikta mittkanten. När detta är gjort brukar jag peta in kanterna på den osydda sidan och sedan syr jag ihop. Vips är handtaget redo att sys fast.

Just denna kasse är på väg till Sysslan. Hennes symaskin ska också få roa sig lite, så att den stackars pållen slipper att bära allt hon behöver framöver. Att kolla hur andra har sytt sina kassar kan ge många ledtrådar till hur man kan göra.
Jag brukar placera handtagen på lämpligt ställe, sedan vika in ovankanten på kassen och sy fast handtagen i denna söm. Men man gör som man vill och kan testa sig fram. Det har jag gjort och jag kan konstatera att inte alla är lika fina, men faktiskt har inte ens de sämst ihopsydda svikit mig ännu!

1 kommentar:

  1. Kalasbra tips. Kanske blir det till att sy en sväng i påskhelgen :)Jag kan ju inte gå omkring och vara rädd för symaskinen hela tiden...
    Men hur mycket vill du ha ha för pållen?

    SvaraRadera

Din mening ger mig mening! En rad gör mig glad! Tackelitack! :-)

Kanske gillar du:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...